Az Aegon Biztosító augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek

Üdvözli Önt Sütőné Szigetvári Viktória az Alfa Biztosító értékesítési partnere!

Sütőné Szigetvári Viktória
Alapozzuk meg együtt a nyugodt, boldog időskort! Nyugdíjszámlát nyitok
Az állami nyugdíjrendszer fenntarthatósága az egyre növekvő nyugdíjasok száma miatt bizonytalan. A várható nyugdíj összege nehezen kiszámítható a jelenben, ezért szükségszerű, hogy saját magunk is gondoskodjunk leendő nyugdíjunkról, mégpedig minél hamarabb.

6 érv, hogy miért érdemes az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítást választani

+20% a befizetésekre! *

A saját- és a munkáltatói befizetések után 20% adó-visszatérítés jár Önnek, évente maximum 150 000 forint erejéig, amely az önkéntes pénztári számlájának összegét növeli.

  • Pl. 10 ezer forintos befizetés után +2000 forinttal növekedhet megtakarítása az adó-visszatérítéssel
Kedvező költségek

Az öngondoskodási piacon a legalacsonyabb költségű nyugdíjcélú megtakarítás.

  • Minél többet fizet be, annál kisebb arányú a költséglevonás. **
  • Átlátható működés: nincsenek rejtett és váratlan költségek
Az egyik legrugalmasabb nyugdíjmegtakarítás. Bármikor, bármennyi fizethet!
A befizetés mértékét és gyakoriságát is Ön határozza meg. Bármikor módosíthatja: emelheti, vagy csökkentheti*** a havi megtakarítás összegét, az aktuális anyagi helyzetéhez igazítva (minimális tagdíj 9000 Ft/hó).
Fizethet rendkívüli tagdíjat is, változtathat befektetési portfóliót, módosíthatja a kedvezményezett(ek)et.
Értékmegőrző megtakarítás
Az egyéni tagdíjat Ön bármikor növelheti, vagy a Pénztár által felajánlott mértékkel megemelheti, megőrizve ezzel a befizetések reálértékét. (A befizetés összegének növelése választható, nem kötelező.)
Változatos és rugalmas befektetés
6 különböző befektetési portfólió segít növelni a leendő nyugdíj-kiegészítés mértékét.
Tehermentesen örökölhető
Több személy is jelölhető kedvezményezettnek. Nem várt esemény esetén a családtagok néhány héten belül hozzájuthatnak a megtakarításhoz.

* Egyéni befizetései, vállalati befizetések (támogatói adomány, munkáltatói hozzájárulás) után 20%-os adó-visszatérítést igényelhet, de csak az adott évben megfizetett összevont adóalapjának személyi jövedelemadója erejéig, és legfeljebb évi 150 000 forintig. A tájékoztatás nem teljes körű, más megtakarításai után is járhat adó-visszatérítés. Részletek: www.alfanyugdij.hu

** Pénztárunk sávos költséglevonást alkalmaz az egyéni számlára kerülő befizetések esetében: az éves tagdíjbefizetés 0 – 10 000 Ft közötti részéből 10%, 10 001 – 120 000 Ft közötti részéből 6%, 120 001 – 240 000 Ft közötti részéből 5%, 240 001 – 500 000 Ft közötti részéből 3%, 500 001 – 1 000 000 Ft közötti részéből 2% kerül levonásra. Az 1 000 000 Ft feletti tagdíjrészből nincs levonás.

*** Az Alapszabályban meghatározott minimális tagdíj, melyet minden pénztártagnak meg kell fizetnie. 2024-ban havi 9000 Ft.

Miért tegye meg ma az első lépést?

Mert fontos az időzítés! A kor előrehaladtával fokozódik a motiváció, egyre többen és egyre többet gondoskodunk a nyugdíjas korunkról. Viszont minél később kezdjük el, annál magasabb összeget kell megtakarítani havonta.

Nem mindegy, hogy havi 20 ezer Ft-ot, vagy 60 ezer forintot különítünk el a napi megélhetésünkből egy távoli cél miatt.

Dokumentumok

További tájékoztatók és dokumentumok a www.alfanyugdij.hu oldalon érhetők el.